OCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> -

bikbok:


Solen, visa dig!

Nämen är det inte ett underbart väder vi har? Hallåå, vart tog solen vägen?


Nu börjar det på riktigt.

Nu känns det mer och mer som skolan börjar köra igång, idag har vi hållit vårt första tal inför klassen, det gick bra och på onsdag väntas nästa utmaning. Vi ska kunna en saga utantill och läsa upp den utan manus inför klassen. Jag valde prinsessan på ärten så alltså är det denna text som ni kan fråga mig om och som jag kommer kunna säga i sömnen framöver..

"Det var en gång en prins som bodde på ett slott tillsammans med sin mamma som var landets drottning. En dag sa drottningen att det var dags för prinsen att gifta sig, men han fick bara gifta sig med en ”riktig” prinsessa. Hur vet jag att det är en riktig prinsessa då, frågade prinsen. Drottningen svarade att en riktig prinsessa är så ömtålig att hon får ont av nästan ingenting. Om man drar henne försiktigt i håret eller puttar på henne lite så ropar hon ”aj”.

Det kom många prinsessor till slottet och frågade om de fick gifta sig med prinsen. Drottningen provade med att dra dem försiktigt i håret eller så puttade hon lätt på dem men det var ingen som fick ont. De var därför inga riktiga prinsessor så de fick gå hem igen.

En dag när det regnade och var ett förfärligt oväder ute knackade det på slottsporten. När drottningen öppnade fick hon se en liten flicka stå där utanför. Hennes hår och kläder var genomvåta och hon frös så hon skakade. Drottningen lät flickan komma in på slottet och värma sig. Prinsen tyckte genast om flickan och lät henne sitta bredvid honom och dricka varm choklad.

Drottningen gick ner i källaren och hämtade en magisk ärta. Den lade hon sedan i en säng och på den lade hon femton täcken och madrasser. När prinsessan sedan skulle lägga sig så fick hon ta en stege för att kunna komma upp i den höga sängen. Alla gick och lade sig på slottet och somnade gott, men flickan kunde inte somna alls. Hon låg och vred sig hela natten, hon provade att ligga på alla möjliga vis, men det gjorde ont hur hon än låg.

På morgonen gick prinsen och drottningen till flickan och frågade om hon hade sovit gott. Flickan berättade att hon inte hade sovit en blund på hela natten, det hade varit något hårt i sängen och att hon hade fått en massa blåmärken. Drottningen visade flickan att det hade legat en ärta i sängen och att bara riktiga prinsessor kunde känna den igenom så många madrasser och täcken. Eftersom hon var en riktig prinsessa så fick hon gifta sig med prinsen och bo hos honom på slottet."
Ep1

Jag har hamnat i en helt underbar klass! Finns inte så mycket mer att säga, vi har roligt ihop! Första dagen började med upprop i assbergssalen, våran klass var först ut. Vi gick upp till vårat klassrum och satte igång med en klassisk namnlek. Därefter var det en annan lära-känna-lek och sen begav vi oss hemåt. Dag två, igår, ägnade vi oss åt att baka tårtor, mumsie! Dessa bjöd vi sedan ep2 samt ep3 på! :)


upp och ivääg!

Om ungefär en timme så befinner jag mig på marks gymnasium. Herregud. Känns som jag nyss började nian? Nu är det entreprenör som gäller och jag ser faktiskt fram emot det, börja på något nytt. Känner mig klar och är för en gång skull ute i god tid, känns dock som jag kommer stressa sista fem, bara för att!

Efter skolan jobbar jag 16-20, sen kanske någon uppdatering om hur skoldagen har vart sker! Ha en bra dag.

Sista sommarlovsdagen..

Fick bråttom upp ur sängen när jag insåg att det var fint väder ute! Simon fick bara vara snäll och följa med. Vi hann dock inte sola så länge innan molnen ockuperade himlen.. Funderar nu på att åka in till Göteborg istället, men eftersom vi är hundvakt åt Simons helgalna vovve så väntar vi till i eftermiddag.

Förövrigt börjar jag skolan imorgon, både spännade och ja, konstigt! Vart tog sommaren vägen?

Fina klänningar från Nelly!

- en rosa, svart och vit. 229 pengaaar.

Tre stycken skor som jag gärna trampar runt i till hösten:Converse är aldrig fel, ett par låga grå skulle passa mig fint för att jag
ska klara av hösten!

Inte riktigt lika säker på detta köpet, men visst vore det bra med ett par
lite rejälare skor? (nu blir mamma glad) Dessa är dessutom snygga och
kan användas när det regnar som mest, eftersom mina älskade converse
då inte är så bra!

partydojjorna som jag inom snar framtid får hemskickade. (slut på
lager så jag har fått vänta ett tag..) Perfekta till helger när det är
dags för utgång!

förkyld!

Självklart lyckas jag med att pricka in att vara förkyld sista sommarlovsveckan. Fast det är väl kanske bara bra så slipper jag vara sjuk när skolan börjar. (förhoppningsvis). Snuvar, hostar och har knappt någon röst, passar även Selmis och det är lite frustrerande att hon inte hör när jag säger till att hon inte får äta på mina saker...

igår:

Jag och Simon köpte med oss thaimat och åkte upp till hanatorp och åt där. Sen fick vi idén att åka gummibåt så vi åkte hem igen, letade oss fram på vinden tills vi hittade min söta lilla båt och tog med den på moppen! Allt gick bra, fast ro är nog ingen av oss särskilt bra på om jag ska vara ärlig..
När jag kört ner Simon till stationen osv så var jag inte helt varm, passade därför på att lägga mig i ett varmt bad, otroligt skönt!
Varmt vatten + solotidning är braaa!

supermopparna!


Ny header!

Fixat och ändrat lite på min bloggesign, men funderar lite på vad jag ska ha för färger så jag låter det vara som det är tills och om jag bestämmer mig för något annat.
Igår blev det glass på donken, surprise! Har vart där lördag, söndag, måndag och ska nog även dit idag! gööööött! Skyller på att det var Nathalie som ville dit idag, ligger viss sanning i det!  Förövrig så kom hon hem från Cypern igår så vi får väl se hur deprimerad jag är ikväll över min bleka nyans..
Bilden kommer igen, men den är så fruktansvärt snygg!

nyheter i mitt rum!

Mamma har fått en rätt snygg dammsugare, helt plötsligt var det rätt kul att dammsuga mitt rum!Förändringar efter Ikea-besöket!

Ny lampa och gardin!

Klädstång att hänga av lite kläder på, då det var alldeles för fullt i
min garderob.


Fick även köpt lite lådor i tyg som jag har trosor och sockar i, samt
en utdragbar korg som jag har satt i min garderob för att skapa
utrymme.

Just nu:

Äter. Pasta är liksom min grej!

Saker att göra i morgon (eller snart iaf)

  • Passa och gå ut med hunden!
  • Åka till mormor och hjälpa henne noppa hennes ögonbryn!
  • Åka till Victorins och hitta något jag kan köpa för mitt presentkort! (som jag haft liggandes sen mars..)
  • Städa mitt rum!

Men viktigast av allt: Njuta av mitt sommarlov som håller på att ta slut!Eftersom det regnade jättemycket när jag körde anniebanan till
stationen så fick tightsen åka av då de blev helt genomvåta!

@hyssna

Simon tyckte jag skulle bli av med min blogga-hos-simon-oskuld så ja nu har jag väl blivit det. PANG! Eftersom vi har vart tillsammans i tre månader i morgon så bestämde vi oss för att hitta på något roligt, det blev då Liseberg som vi spenderar våran dag på!

Dags att inta sängen, imorgon ska vi upp klockan 8, underbaart!